четвртак, 30. октобар 2008.

Encyclopedia of Social and Cultural Anthropology


The Encyclopedia of Social and Cultural Anthropology provides a unique guide to the ideas, arguments and history of the discipline which discusses human social and cultural life in all its diversity and difference.
Theory, ethnography and history are combined in over 230 substantial entries on topics as wide ranging as race, postmodernism, witchcraft and essentialism, magic and methodology.
Areas covered
* History of anthropological research, colonialism, orientalism and occidentalism, theories of culture and society
* Kinship, gender and family, marriage, the body
* Ritual and religion, language and linguistics, poetics, literacy, aesthetics, film, museums
* Relations with other disciplines (e.g. archaeology, sociology)

Формат: пдф/рар/4.6 МБ

Преузмите књигу

0 коментара:

Постави коментар

Добродошли на сајт АРХАНТИС дигиталне библиотеке

На овом блогу ћу постовати линкове ка е-књигама које сам нашао на нету или сам лично скенирао и upload-овао. Књиге су тематски углавном везане за археологију, антропологију и историју али ни друге хуманистичке науке неће бити запостављене. Како на жалост патимо од недостатка књига на српском језику везаних за ове науке већина књига ће бити на енглеском и руском а можда и на још којем нама блиском језику. Наравно свака помоћ је добродошла тако да слободно шаљите линкове ка свим књигама које нађете као и ка вашим upload-овима. Скенирајте све што вам дође под руку и запамтите да пиратерија у свету књига не постоји.
Knowledge must be free!